Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier aşteaptă ”cu răbdare”, la Bucureşti, rezultatul unei serii de voturi-cheie cu privire la Brexit, joi seara, în Camera Comunelor, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce ne trebuie pentru ca să avansăm nu este un vot negativ împotriva unui «no deal» (un Brexit fără acord). Avem nevoie de un vot pozitiv şi constructiv”, a subliniat el într-un discurs pe care l-a susţinut în capitala României, care deţine preşedinţia semstrială a Uniunii Europene (UE).

”Voi continua să dau dovadă de răbdare şi calm şi să respect Regatul Unit şi poporul (britanic) şi procedurile sale legislative şi parlamentare”, a adăugat el.

”Noi aşteptăm voturile (de joii seara) în acest spirit”, a adăugat fostul ministru francez.

”Dacă Regatul Unit vrea să părăsească UE şi vrea să plece în mod ordonat - ceea ce a spus preimierul (britanic Theresa May) -, atunci acest tratat este singurul disponibil”, a spus el, agitând textul tratatului retragerii din UE, de aproximartiv 600 de pagini.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.