Bărbatul ucis în atacul armat într-un centru comercial la Malmö, în sudul Suediei, era ţinta atacului, anunţă poliţia locală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prezent, totul ne face să credem că acest bărbat era ţinta acestei execuţii”, a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, şefa Poliţiei din Malmö, Petra Stenkula.

O femeie a fost de asemenea rănită în acest atac armat, vineri. Ea a fost spitalizată în stare gravă.

Această femeie era o simplă trecătoare, potrivit poliţiei.

Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost arestat vineri, suspectat de faptul că este autorul atacului armat.

Poliţia consideră acest atac armat drept ”un incident izolat legat de mediile infracţionale” şi exclude o motivaţie teroristă, a declarat AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

”Deschiderea focului într-un centru comercial este extrem de nemiloasă, un dispreţ total faţă de viaţa celorlalţi”, a denunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, în cursul unei vizite la Malmö, în cadrul campaniei electorale, premierul în exerciţiu Magdalena Andersson.

Infracţionalitatea în Suedia a devenit, cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor legislative, unul dintre principalele subiecte ale dezbaterii la nivel naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.