Cetăţeanul român de origine ucraineană reţinut la Ruse în cadrul investigaţiei privind uciderea jurnalistei Victoria Marinova a fost eliberat, nefiind stabilită nicio legătură cu crima, afirmă oficiali din Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficiali din Poliţia Română au declarat pentru News.ro că luni, în jurul orei 19.30, la Ruse, în zona în care a fost ucisă jurnalista a fost identificat un cetăţean român care nu a putut justifica motivul pentru care se află la acea oră în acel loc, motiv pentru care a fost considerat suspect şi dus la secţia de poliţie pentru verificări.  

Oficialii din IGPR spun că au discutat telefonic cu omologii din Bulgaria, care au afirmat că cetăţeanul român a fost dus la secţie pentru verificări în cadrul acestui dosar. El a fost eliberat, nefiind stabilită vreo legătură cu crima.

În acelaşi context, autorităţile bulgare au anunţat că au reţinut o persoană suspectă, care nu este cetăţean român. 

Poliţia bulgară a anunţat marţi că verifică alibi-ul unui cetăţean român de origine ucraineană, reţinut pentru 24 de ore în cadrul anchetei privind asasinarea jurnalistei de investigaţii Viktoria Marinova

Victoria Marinova, prezentatoare TV şi director administrativ la postul regional TVN, a fost violată şi ucisă, cadavrul său fiind găsit aproape de malul Dunării, la Ruse, a anunţat duminică poliţia bulgară.

Marinova, care avea 30 de ani, ar fi fost violată, bătută şi strangulată. Cadavrul său a fost găsit de un trecător, sâmbătă după-amiază, şi seara a fost identificat de familia femeii.

Procuratura bulgară a deschis o anchetă cu privire la o presupusă folosire abuzivă a unor fonduri europene în urma asasinării brutale a jurnalistei de televiziune care denunţa o posibilă corupţie în Guvern, scrie The Associated Press.

Ministerul bulgar de Interne a anunţat această anchetă luni seara.

Jurnalista de televiziune Viktoria Marinova, al cărei cadavru a fost găsit sâmbătă, cu semne de strangulare, a moderat luna trecută o emisiune în care site-ul de investigaţii Bivol.bg a dezvăluit o fraudă de fonduri europene.

Ministerul a anunţat că procuratura anchetează GP Group, o firmă de construcţii care ar fi folosit în abuziv bani de la Uniunea Europeană (UE) şi că a blocat active ale firmei în valoare de 14 milioane de euro.

Poliţia anchetează cu privire la violarea şi asasinarea lui Maronova, în vârstă de 30 de ani, al cărei corp a fost aruncat în apropiere de Dunăre.

Ea a fost directoarea TVN, un post de televiziune de la Ruse, şi prezentatoarea a două emisiuni de investigaţie jurnalistică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.