Poliţia germană a arestat un bărbat care încerca să fugă cu un ostatic dintr-un magazin, în centrul oraşului Ulm (sud-vest), unde a avut loc loc o luare de ostatici, potrivit autorităţilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale, contactat vineri de AFP, a refuzat să ofere detalii despre ostatic sau motivaţiile autorului răpirii.

Poliţia din Ulm a anunţat vineri seara pe reţele de socializare o operaţiune în curs, în nordul oraşului, în cartierul Münsterplatz care a fost încercuit.

Ele le-au cerut locuitorilor să evite zona operaţiunilor.

Poliţia a anunţat o oră mai târziu că o persoană înarmată a încercat să părăsească o clădire împreună cu un ostatic şi să fugă.

Vineri, ”la ora (locală) 20.20 (21.20, ora României), agresorul, înarmat, a părăsit clădirea cu un ostatic şi a fugit”, a anunţat într-un comunicat Poliţia din Ulm.

Poliţişti au tras focuri de armă şi l-au reţinut pe suspect, au anunţat autortăţile subliniind că ostaticul era teafăr.

Primarul oraşului Ulm, Gunter Czisch, a confirmat postului SWR că operaţiunea poliţiei s-a încheiat.

Această luare de ostatici a început vineri, la ora locală 18.45 (19.45, ora României), a precizat poliţia.

Presa germană, inclusiv tabloidul Bild, scrie că faptele au avut loc într-o cafenea Starbucks.

Un cordon de securitate a fost desfăşurat în jurul pieţei principalului monument din oraş, Catedrala din Ulm, închisă ulterior.

Patru persoane au fost luate ostatice într-un magazin Starbucks, scrie presa locală.

Aeroportul din Hamburg a fost închis anul trecut din cauza unui bărbat care-şi reţinea fiica în vârstă de patru ani, baricadat într-o maşină pe pistă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.