Un bărbat care părea să sufere de ”probleme psihologice” a ucis miercuri un agricultor şi un poliţist, după care a fost ucis prin împuşcare de către membri ai forţelor de ordine, în sudul Spaniei, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un bărbat în vârstă de 50 de ani, care prezenta aparent probleme psihologice, s-a baricadat în casa sa, a luat o puşcă cu lunetă telescopică şi a început să tragă”, a declarat presei un consilier municipal din Argamasilla de Calatrava, un sat situat în regiunea Castilia-La Mancha, unde au avut loc faptele.

Bărbatul a ucis un agricultor care se afla în apropierea casei şi un polişist, după care a fost ucis prin împuşcare de către un agent de poliţie.

Presa spaniolă scrie că acest bărbat a avut o altercaţie cu tatăl său, în vârstă de 81 de ani, rănit înainte să înceapă atacul armat.

În afară de ”tatăl atacatorului, un paznic în civil, în vârstă de 49 de ani, şi un al treilea bărbat, care ar putea fi un agent al poliţiei locale, au fost răniţi”, a anunţat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Crimele violente şi atacurile armate sunt mai degrabă rare în Spania.

În 2021, 290 de crime au avut loc în această ţară cu aproximativ 47 de milioane de locuitori, un număr în scădere cu 12,4% faţă de cel din 2020, potrivit Ministeruui spaniol de Interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.