Banca Mondială a afirmat că o estimare preliminară arată că pagubele fizice suferite de clădirile şi infrastructura din Ucraina din cauza războiului au atins circa 60 de miliarde de dolari, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Estimarea nu include costurile economice, în creştere, ale războiului. Suma va continua să crească pe măsură ce războiul continuă, a afirmat, joi, într-o conferinţă, preşedintel Băncii Mondiale, David Malpass.

În discursul său online la acea conferinţă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, la rândul său, că ţara are nevoie acum de circa 7 miliarde de dolari pe lună pentru a recupera pierderile economice şi de "sute de miliarde de dolari pentru a reconstrui toate astea mai târziu".

Zelenski a cerut ţărilor care au impus sancţiuni şi au îngheţat proprietăţile Rusiei să folosească aceşti bani pentru a ajuta la reconstrucţia Ucrainei după război şi să plătească pentru pierderile suferite de alte ţări.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.