Avionul medical cu opozantul rus Alexei Navalnîi, aflat în comă, a aterizat, sâmbătă dimineaţa, la Berlin, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mulţumesc tuturor pentru perseverenţă. Fără sprijinul vostru nu l-am fi putut aduce aici", a scris pe Instagram, Iulia Navalnîia, soţia lui Alexei.

Avionul medical închiriat de un ONG german a ajuns vineri dimineaţă la Omsk, iar după ore de tergiversări, medicii germani au putut să-l examineze pe Navalnîi, asigurând că acesta poate fi transportat la Berlin pentru îngrijiri.

Lui Navalnîi, 44 de ani, un vechi oponent al preşedintelui Vladimir Putin şi un critic al corupţiei, i s-a făcut rău joi, într-un avion, după ce a băut un ceai despre care aliaţii săi afirmă că a fost otrăvit.

El a fost evacuat pe o targă din avion şi transportat de urgenţă la spital, după ce aeronava a aterizat de urgenţă la Omsk.

Navalnîi a fost reţinut în repetate rânduri pentru organizarea unor proteste şi nu i s-a permis să candideze în alegerile prezidenţiale din 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.