Bărbatul în vârstă de 24 de ani care a atacat duminică seara cu cuţitul pasageri într-un tren, la Tokyo, purta un costum al celebrului personaj Joker din flmul Batman şi a rănit 17 persoane care se duceau la petreceri în centrul oraşului, de Halloween, potrivit presei japoneze, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul a fost arestat de poliţie la faţa locului, potrivit presei.

Un sexagenar se afla în stare inconştienţă, în stare critică, după ce a fost înjunghiat, iar potrivit unor pasageri, atacatorul a stropit în tren cu un lichid şi a provocat un incendiu.

Într-o înregistrare postată pe Twitter apare un val de persoane care fuge din tren, în care izbucneşte, câteva secunde mai târziu, un incendiu, stins rapid.

Altă înregistrare video surprinde pasageri care ies din trem pe geam, după ce trenul s-a oprit de urgenţă.

”Am crezut că este o cascadorie de Halloween”, a declarat un martor ocular ziarului Yomiuri, evocând momentul în care alţi pasageri veneau cuprinşi de panică în vagonul în care se afla.

”Apoi am văzut un bărbat venind spre noi, fluturând lent un cuţit lung”, declară el, adăugând pe cuţit era sânge.

Altă înregstrare video postată pe Twitter suprinde un bărbat cu ochelari, purtând un costum mov şi o cămaşă verde aprins, ca cele purtate de Joker, aşezat în trenul gol şi fumând o ţigară, picior peste picior, calm, ţinând cuţitul în mâna dreaptă..

El apare în altă înregistrare video, realizată din afara vagonului, pe geam, înconjurat de forţe de ordine.

Bărbatul nu a opus rezistenţă la arestare.

Potrivit presei japoneze, el le-a spus autorităţilor că ”a vrut să omoare oameni pentru a fi condamnat la moarte”.

Atacul a avut loc pe linia expres Keio, către Shinjuku, cea mai aglomerată gară din lume, către ora locală 20.00 (13.00, ora României).

Traficul feroviar pe linia Keio respectivă a fost suspendat parţial duminică seara, la încheierea secţiilor de votare în alegerile parlamentare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.