Angajatul municipal care a ucis 12 persoane vineri la Virginia Beach înainte să fie ucis de poliţie şi-a prezentat demisia cu doar câteva ore înainte de atacul armat, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducătorul administraţiei acestei staţiuni balneare de pe Coasta de Est a Statelor Unite a confirmat, într-o conferinţă de presă, duminică, faptul că atacatorul, DeWayne Craddock, şi-a prezentat demisia vineri, cu două săptămâni preaviz.

”El i-a anunţat pe superiorii săi ierarhicii în acea dimineaţă”, a declarat Dave Hansen. ”Din câte ştiu eu, el a făcut asta pe e-mail”, a mai declarat el, adăugând că ”suntem pe cale să stabilim unde află acest e-mail”, fără să facă alte precizări.

După atac, autorităţile depun eforturi să dezmintă zvonuri potrivit cărora atacatorul a fost concediat chiar înainte.

”El nu a fost concediat, nu era pe cale să fie concediat”, a subliniat duminică Hansen. ”Din câte ştiu eu, activitatea (autorului atacului armat) era mulţumitoare, era bine văzut în departamentul său şi nu exista vreomăsură disciplinară în curs”, a adăugat el.

Există în continuare întrebări cu privire la mobilul lui Craddock, în vârstă de aproximativ 40 de ani, angajat de aproximativ 15 ani la serviciul de lucrări publice din Virginia Beach.

El a deschis focul vineri, către ora locală 16.00 (sâmbătă, 1.00, ora României), într-o clădire municipală, trăgând ”orbeşte” în toate persoanele care i-au ieşit în cale.

La fel ca el, toate cele 12 victime ale sale erau - mai puţin una - angajaţi ai staţiunii balneare cu 450.000 de locuitori, situată la sud de Washington, unde se află de asemenea o importantă bază a Marinei (US Navy).

Patru persoane au fost rănite, între care trei grav.

DeWayne Craddock era înarmat cu două pistoale de calibrul 45, cumpărate legal în 2016 şi 2018, potrivit poliţiei. Alte două arme au fost găsite la domiciliul acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.