Oficialii americani au acordat autorizaţie de urgenţă pentru folosirea unui tratament experimental cu anticorpi care i-a fost administrat şi preşedintelui Donald Trump după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicamentul, dezvoltat de Regeneron, va putea fi administrat celor testaţi pozitiv şi care riscă să dezvolte forme severe ale bolii.

Studiile arată că medicamentul este eficient dacă este administrat la scurt timp după diagnosticare, a spus compania farmaceutică.

Această decizie a fost luată de Food and Drug Administration (FDA) pe fondul creşterii accelerate a numărului de cazuri de Covid-19 în ţară.

Autorizaţia FDA de urgenţă permite folosirea unui tratament în timp ce studiile pentru determinarea siguranţei şi eficienţei acestuia sunt în desfăşurare.

Un medicament similar dezvoltat de compania farmaceutică americană Eli Lilly a primit o astfel de aprobare la începutul acestei luni.

Tratamentul Regeneron este o combinaţie de doi anticorpi monoclonali - realizaţi în laborator - care mimează răspunsul sistemului imunitar uman.

Până la finalul acestei luni, a transmis Regeneron, vor exista doze suficiente pentru 80.000 de pacienţi, iar până la finalul lunii ianuarie, 300.000.

Tratamentul va fi oferit gratuit, dar pacienţii trebuie să plătească pentru a le fi administrat.

FDA a spus că tratamentul nu a fost autorizat pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 care sunt internaţi şi au nevoie de oxigen suplimentar.

Medicamentul a fost unul dintre cele primite de preşedintele Trump în luna octombrie, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. El a fost una dintre puţinele persoane din afara studiilor clinice care au primit medicamentul.

SUA au depăşit, sâmbătă, pragul de 12 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2, iar mai mult de 255.000 de oameni au murit de la începutul epidemiei aici, potrivit Johns Hopkins University.

În lume, mai multe vaccinuri anti-Covid sunt dezvoltate.

Pfizer - BioNTech au anunţat că vaccinul dezvoltat nu permite în cazul a 90% dintre oamenii cărora le este administrat să dezvolte simptome de Covid; acesta este administrat în două doze, la trei săptămâni distanţă.

Moderna a anunţat că vaccinul său protejează 94,5% dintre oameni. Şi acesta este administrat în două doze, dar la patru săptămâni distanţă.

Oxford University şi AstraZeneca au spus că, la două săptămâni după administrarea celei de-a doua doze, peste 99% dintre participanţii la studiul clinic au apărut ca fiind protejaţi.

În următoarele săptămâni sunt aşteptate rezultatele altor studii.

Datele privind vaccinul Sputnik V dezvoltat în Rusia arată că are o eficienţă de 92%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.