Autorităţile spaniole au salvat peste 500 de imigranţi în acest weekend din 17 bărci care traversau Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, în urma căutărilor cu avioane şi elicoptere, navele spaniole au salvat aproape 300 de migranţi din nouă bărci iar duminică încă 250 au fost salvaţi din alte opt bărci, dintre care trei erau într-o condiţie precară şi s-au scufundat apoi.

Migranţii proveneau din mai multe ţări africane.

Numărul persoanelor care încearcă să ajungă în Spania pe mare din Africa a crescut semnificativ în ultimii ani în timp ce sosirile în Italia şi Grecia din Libia au scăzut.

În jur de 19.000 de persoane au traversat marea spre Spania în 2017, o creştere cu 182% faţă de anul precedent.

Frontex a comunicat în ianuarie că se aşteaptă ca numărul migranţilor ilegali care ajung în Spania să crească în continuare în acest an, ei beneficiind de bărci mai rapide.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.