Autorităţile spaniole au revizuit bilanţul accidentului feroviar de vineri, din gara Francia din Barcelona, la cel puţin 54 de răniţi, dintre care unul în stare gravă, au anunţat serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martori au declarat că garnitura nu a frânat la intrarea în gară şi a lovit tampoanele de la capătul liniei. Forţa impactului a distrus botul locomotivei şi a dus la desprinderea unei bucăţi de metal.

Douăzeci dintre răniţi, inclusiv mecanicul, care ar fi în stare de şoc, au fost duşi la spital, în timp ce paramedici i-au tratat pe restul la faţa locului.

Accidentul a avut loc la ora locală 07:15 (08:15 ora României), după ce trenul călătorise din satul Sant Vicenc de Calders, aflat la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Barcelona.

Mulţi pasageri erau deja în picioare, pregătindu-se să coboare, atunci când trenul s-a isbit de tampoane, scrie La Vanguardia.

Compania feroviară naţională Adif a demarat o anchetă, iar Íñigo de la Serna, ministrul pentru lucrări publice, a mers la Barcelona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.