Japonia a emis vineri o alertă, în urma erupţiei unui vulcan, în sud-vestul ţării, care a aruncat fragmente mari de rocă la aproape un kilometru de crater, potrivit agenţiei japoneze de presă Kyodo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Kyodo, nu s-a semnalat niciun rănit imediat după erupţia Vulcanului Otake, pe o insulă, în prefectura Kagoshima.

Agenţia Meteorologică japoneză a stabilit nivelul alertei la 3, pe scară de cinci, în care nivelul 5 declanşază evacuarea, în vederea unei restrângeri a accesului în zona vulcanului, în urma erupţiei, către ora locală 2.00 (joi, 120.00, ora României).

Multiple ”explozii” iniţiale au avut loc în crater, joi, potrivit agenţiei, citată de Kyodo, care a avertizat că roci mari, aruncate de către vulcan, ar putea ajunge în jurul acestuia pe o rază de doi kilometri.

O erupţie asemănătoare a avut loc la Vulcanul Otake în martie, când Agenţia Meteorologică a emis o alertă de nivelul 3.

Japonia, o ţară în care se află numeroşi vulcani activi, se află pe Centura de Foc a Pacificului, o regiune în care se înregistrează o mare parte a cutremurelor şi erupţiilor vulcanice din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.