Într-o premieră la nivel naţional, autorităţile germane au confiscat trei apartamente care aparţin unui parlamentar rus sancţionat şi soţiei sale, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apartamentele din München deţinute de reprezentantul Dumei şi de soţia sa au fost confiscate împreună cu un cont bancar folosit pentru a facilita plăţi ale chiriei în valoare de 3.500 de euro (3.700 de dolari) pe lună către cuplu, a declarat, luni procurorul din München.

Acesta este primul caz din Germania în care bunurile care aparţin unei persoane sancţionate au fost confiscate şi nu îngheţate.

Proprietarul apartamentului a fost identificat doar cu iniţiala L., aşa cum se obişnuieşte în Germania. Membrul Dumei a fost sancţionat de Uniunea Europeană pe 23 februarie 2022 – cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina – pentru sprijinul oferit în demersul preşedintelui rus Vladimir Putin de a recunoaşte teritoriile separatiste din estul Ucrainei ca independente, a declarat procurorul din Munchen.

Două dintre apartamente erau deţinute atât de membrul Dumei, cât şi de soţia sa, neidentificată, în timp ce un apartament era doar pe numele ei.

În calitate de soţie a unei persoane sancţionate, femeia a fost, de asemenea, supusă sancţiunilor, a adăugat procurorul german.

Confiscarea apartamentelor intră în vigoare luni, dar chiriaşilor li se permite să rămână în apartamente, însă trebuie să depună plăţile pentru chirie la o instanţă din München, în loc să le facă proprietarilor sancţionaţi.

Între timp, parlamentarul rus şi soţia sa sunt cercetaţi în continuare de autorităţile germane pentru încălcarea sancţiunilor în mai multe cazuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.