Un băiat în vârstă de 15 ani a fost arestat în Germania sub suspiciunea că a planificat şi pregătit un atac terorist, au anunţat miercuri autorităţile, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din Duesseldorf au declarat că adolescentul a fost reţinut marţi în timpul unei percheziţii la domiciliul său. Un tribunal din Leverkusen a decis miercuri menţinerea lui în arest până la o posibilă punere sub acuzare, au precizat aceştia într-un comunicat. Procurorii au spus că nu pot oferi detalii suplimentare pentru moment.

Agenţia germană de ştiri dpa, care a citat surse de securitate sub acoperirea anonimatului, a relatat că tânărul de 15 ani şi un alt tânăr de 16 ani din landul Brandenburg, din estul Germaniei, au fost arestaţi după ce ar fi discutat despre comiterea unui atac asupra "necredincioşilor". Suspectul mai tânăr ar fi menţionat o sinagogă şi un târg de Crăciun ca posibile ţinte, a precizat dpa. Nu a fost imediat clar cât de grave erau presupusele planuri.

Pe de altă parte, potrivit Reuters, televiziunea publică ARD a relatat că tânărul a făcut apel la un "război sfânt" împotriva Occidentului şi a anunţat un atac terorist în Germania pentru data de 1 decembrie, într-o înregistrare video pe platforma socială Telegram.

Agenţia de informaţii interne a Germaniei declarase miercuri că situaţia ameninţărilor din ţară a escaladat după atacul Hamas din 7 octombrie din sudul Israelului. Agenţia a subliniat riscul unei radicalizări a atacatorilor solitari care folosesc mijloace simple pentru a ataca "ţinte uşoare", adăugând că "pericolul este real şi mai mare decât a fost de mult timp".

CITEȘTE ȘI Serviciul german de informaţii interne avertizează cu privire la un risc ”real” şi care se află ”la cel mai înalt nivel de mult timp” al unor atentate islamiste în Germania

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.