Autorităţile fiscale italiene anchetează cu privire la profitul raportat de Pfizer Italia srl, filiala Pfizer Inc's, declară două surse la curent cu ancheta Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autorităţăile fiscale italiene monitorizează şi anchetează cu regularitate taxele plătite de Pfizer, care cooperează în aceste controale şi investigaţii”, a anunţat joi compania farmaceutică americană.

”Pfizer respectă legislaţia şi obligaţiile pe care le are faţă de autorităţile fiscale italiene”, a subliniat într-un comunicat compania.

Poliţia şi fiscul italiene, contactate de Reuters, au refuzat să comenteze.

Aceste verificări, efectuate de Poliţia Financiară din Roma, sunt un audit financiar şi nu o anchetă penală, iar Pfizer nu a fost informată cu privire la concluzii, declară cele două surse.

La finalul auditului, poliţia este obligată de lege să prezinte rezultatul companiei şi agenţiei veniturilor statului, care întocmeşte atunci un act, denujmit de acceptare a evaluării şi de plată a sumei stabilite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.