Autorităţile din Grecia au plasat în carantină o a doua tabără de migranţi, după ce un bărbat afgan în vârstă de 53 de ani a fost diagnosticat cu Covid-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut duminică de Ministerul Migraţiei.

Afganul depistat pozitiv trăieşte cu familia lui în tabăra Malakasa, alături de alte sute de migranţi şi zilanţi. El a fost trasferat la un spital din Atena.

Contacţii lui vor fi testaţi, iar autorităţile sanitare încearcă să urmărească traseul virusului.

Malakasa se află la 40 de kilometri de capitală. Tabăra a fost plasată în carantină pentru două săptămâni, iar ministerul a mai precizat că aici vor fi suplimentate forţele de ordine. Un alt centru pentru migranţi, cu regim închis, a fost destinat celor care au ajuns în Grecia dupa 1 martie. 

Joi, tabăra Ritsona din centrul Greciei a fost plasată în carantină, după ce 20 de azilanţi au fost diagnosticaţi cu Covid-19. Acesta a fost primul astfel de centru din Grecia afectat de la izbucnirea epidemiei în ţară, la începutul lunii martie.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost raportate aproximativ 1,2 milioane de cazuri de infectare şi peste 64.000 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 244.000 de oameni au fost vindecaţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.