Autorităţile de reglementare din SUA analizează posibila autorizare a unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19, în toamnă, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, citând surse familiare cu problema, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) a analizat datele pentru a autoriza o a doua doză de rapel a vaccinurilor cu ARN mesager de la Pfizer şi partenera său germană BioNTech şi vaccinurilor de la Moderna.

FDA nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Agenţia a redus luna trecută intervalul până la administrarea unei doze de rapel de vaccinuri pentru Covid-19 de la Pfizer şi BioNTech, precum şi de la Moderna, în încercarea de a oferi mai rapid o protecţie mai bună împotriva variantei Omicron.

Planificarea este încă în faze incipiente, iar autorizarea va depinde de determinările dacă al doilea rapel ar trebui autorizat pentru toţi adulţii sau anumite grupuri de vârstă şi dacă ar trebui să vizeze varianta Omicron sau să fie formulat diferit, se arată în articolul publicat de WSJ.

Acesta a adăugat că nu a fost luată o decizie definitivă şi că ar putea fi necesar ca repelurile să fie disponibile mai devreme, pentru eventualitatea că apare o nouă variantă.

 Statele Unite au raportat vineri 2.323 de decese cauzate de Covid-19, ridicând numărul total la 936.523.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.