Regatul Unit a reimpus joi carantina pentru cei care vin din Franţa şi Regatul Ţărilor de Jos din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19 în aceste două ţări, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile de la Paris au transmis că regretă decizia britanică şi ar trebui să impună o "măsură de reciprocitate", a anunţat joi seară secretarul de stat pentru Afaceri europeene, Clément Beaune.

Această măsură este valabilă şi pentru Monaco şi Malta, a subliniat ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps pe Twitter. "Dacă sosiţi în Regatul Unit după ora 4.00, sâmbătă, din aceste locuri, trebuie să vă plasaţi în izolare pentru 14 zile", a adăugat el. 

Această măsură ar putea provoca o reîntoarcere masivă a 500.000 de turişti britanici care se află în vacanţă în Franţa. 

Regatul Unit a impus iniţial carantină tuturor vizitatorilor care sosesc pe teritoriul său, dar a exceptat anumite ţări de la această măsură în funcţie de incidenţa virusului. 

La sfârşitul lui iulie, Londra a reintrodus carantina pentru cei care vin din Spania, luând prin surprindere companiile aeriene şi mii de britanici aflaţi în această ţară. 

Guvernul britanic a impus aceeaşi măsură săptămâna trecută pentru Andora, Belgia şi Bahamas. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.