Autorităţile australiene au început cursa pentru găsirea rechinului alb care a ucis un bărbat în primul atac mortal din Sydney din ultimii 60 de ani. Bărbatul nu a fost identificat încă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Majoritatea plajelor au fost închise joi, iar înotul a fost interzis în urma atacului care a avut loc miercuri.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Atacurile rechinilorsunt neobişnuite în Sydney, deoarece oraşul are de mult timp plase speciale amplasate şi alte elemente de protecţie împotriva rechinilor.
Guvernul de stat a declarat că experţii au estimat pe baza imaginilor de la locul atacului că rechinul are o lungime de „cel puţin trei metri”.
Contactul dintre un om şi un rechin este rar, având în vedere că există mii de rechini în apă permanent. Atacurile au loc de obicei în lunile mai calde (decembrie - februarie) în Australia, deoarece mai mulţi oameni intră în apă.
Australia înregistrează în mod obişnuit aproximativ 20 de atacuri ale rechinilor în fiecare an, majoritatea în New South Wales şi Australia de Vest. Au fost patru atacur până în prezent în 2022, potrivit Australian Shark Attack File.
Au avut loc două atacuri fatale în 2021 şi şapte în 2020.
Moartea de la o muşcătură de rechin nu este obişnuită. În mai mult de un secol, rata mortalităţii în urma atacurilor rechinilor din Australia este de 0,9 - mai puţin de o persoană pe an.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.