Un tribunal de la Ankara l-a achitat pe un student şi jurnalist austriac, acuzat că face parte dintr-o grupare ”teroristă” de extremă stânga, a declarat avocatul său pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O hotărâre potrivit căreia Max Zirngast nu a luat parte la nicio activitate ilegală sau activitate care constituie o infracţiune a fost pronunţată”, a declarat avocatul Murat Yilmaz.

Această hotărâre survine la exact un an de zile după arestarea tânărului, la 11 septembrie 2018.

Max Zirngast, instalat în Turcia din 2015, a fost eliberat în decembrie.

Acest austriac în vârstă de 30 de ani, la acea vreme masterand în Ştiinţe Politice la Universitatea Tehnică a Orientului Mijlociu (ÖDTÜ) din Ankara, colabora cu mai multe publicaţii din Turcia şi străinătate, inclusiv cu revista de extremă stânga de limbă germană ”Re:volt”.

Într-un editorial publicat imediat după arestarea sa în cotidianul american The Washington Post (WP), Max Zirngast scria că a fost interogat în principal cu privire la un articol publicat în revista americană de stânga ”Jacobin”, în care l-ar fi ”insultat”, potrivit anchetatorilor, pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, o infracţiune în Turcia.

El a fost judecat împreună cu doi prieteni turci, Hatice Göz, un psiholog, şi Mithatcan Turekten, un student, arestaţi în acelaşi timp cu el şi eliberaţi şi ei în decembrie.

Amândoi au fost, de asemenea, achitaţi miercuri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.