Poliţia austriacă a arestat trei tineri, dintre care unul în vârstă de numai 14 ani, sub suspiciunea că ar fi plănuit un atac la parada Pride din Viena, care a reunit sâmbătă sute de mii de persoane, au anunţat duminică surse oficiale citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei trei suspecţi, în vârstă de 14, 17 şi respectiv 20 de ani, ar fi simpatizanţi ai organizaţiei jihadiste Stat Islamic. Ei au fost arestaţi înainte de începerea paradei, potrivit şefului agenţiei austriece de informaţii, Omar Haijawi-Pirchner.

În momentul în care au fost arestaţi, autorităţile au descoperit arme şi alte probe împotriva celor trei austrieci de origine cecenă şi bosniacă. Unul dintre ei era deja cunoscut poliţiei.

Tinerii plănuiau să folosească "arme albe sau vehicule" în timpul paradei, a declarat poliţia. "Ei au împărtăşit conţinut extremist pe internet. În acest context, suspecţii s-au concentrat asupra paradei ca o potenţială ţintă", a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Şeful serviciului de informaţii a dat asigurări că în niciun moment nu a existat vreo ameninţare la adresa celor care au participat sâmbătă la marşul comunităţii LGBTQ, care a avut loc în centrul Vienei.

Aproximativ 300.000 de persoane au participat la această paradă pentru drepturile persoanelor LGBT+.

În noiembrie 2020, un simpatizant al organizaţiei teroriste Stat Islamic a deschis focul în centrul Vienei, omorând patru persoane şi rănind alte 23, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie. A fost primul atac jihadist din Austria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.