Guvernul austriac a decis ca noaptea viitoare să intre în vigoare un lockdown la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate împotriva covid-19, o măsură destinată stopării propagării coronavirusului, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, persoanele nevaccinate care au cel puţin 12 ani nu îşi pot părăsi locuinţele decât pentru activităţi de bază – pentru a merge la muncă, a cumpăra alimente sau a merge la plimbare.

Autorităţile sunt îngrijorate că spitalele nu vor mai face faţă fluxului mare de pacienţi cu coronavirus.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

“Este datoria noastră să ne protejăm oamenii. Drept urmare, am decis că de luni va fi în vigoare un lockdown pentru nevaccinaţi”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg.

Măsura afectează aproximativ două milioane de oameni şi nu este valabilă pentru copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, pentru că aceştia nu pot fi vaccinaţi.

Lockdown-ul este iniţial pe o perioadă de zece zile.

Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din vestul Europei: doar aproximativ 65 la sută din populaţie este vaccinată cu schemă completă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.