Austria a informat miercuri că nu va ajuta la repatrierea cetăţenilor săi care au luptat pentru ISIS şi alte grupări teroriste, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sute de persoane au părăsit Europa pentru a lupta pentru ISIS în Siria şi Irak. Gruparea teroristă este aproape înfrântă, iar mulţi dintre ei doresc să se întoarcă acasă.
 
Guvernul austriac a trimis un proiect de lege Parlamentului prin care specifică faptul că cetăţenilor le poate fi respinsă intrarea în ţară dacă vor fi consideraţi a fi un pericol public.
 
„Nu va exista asistenţă consulară pentru cei care se alătură unei organizaţii teroriste”, a informat cancelarul Sebastian Kurz.
 
„Oricine părăseşte Austria pentru a comite crime, a tortura sau a acţiona împotriva minorităţilor religioase nu are niciun drept de a fi ajutat de Austria”, a adăugat el.
 
Preşedintele american Donald Trump a făcut apel luna trecută la Marea Britanie, Franţa şi Germania, să repatrieze peste 900 de luptători ISIS capturaţi şi să îi pună sub acuzare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.