Ministrul austriac de externe a declarat că şi ruta refugiaţilor prin Italia către Europa centrală va trebui blocată, după ce restricţiile impuse de Viena au dus, practic, la blocarea rutei balcanice, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Traficul (de migranţi – n.r.) nu poate fi împiedicat în totalitate (...). De aceea va trebui să aplicăm tot ceea ce facem în prezent pe ruta Balcanilor de Vest şi pe ruta Mediterana-Italia”, a spus şeful diplomaţiei austriece, Sebastian Kurz.

“Vremea în care refugiaţii ajuns pur şi simplu în Europa Centrală s-a încheiat”, a adăugat el.

Joi, ministrul austriac de interne a anunţat că ruta balcanică va rămâne închisă şi că măsurile luate de Viena nu sunt temporare.

Slovenia a introdus miercuri noi restricţii la graniţe, în cadrul eforturilor de a închide ruta balcanică, din Grecia până în Europa Occidentală, astfel că numai migranţii care vor să ceară azil şi cei care au nevoie de asistenţă umanitară clară mai pot intra în ţară.

Slovenia a fost folosită ca ţară de tranzit pentru sute de mii de migranţi care încercau să ajungă în Germania sau Europa de Nord.

În replică, Serbia a avertizat că va închide graniţele cu Macedonia şi Bulgaria pentru cei care nu au documente valide.  “Ţinând cont că noul regim este implementat de o ţară membră a Uniunii Europene, Serbia nu îşi poate permite să devină un centru de colectare a refugiaţilor”, se arată într-un comunicat.

La rândul său, Macedonia şi-a închis complet frontiera cu Grecia, ceea ce a blocat zeci de mii de refugiaţi în Republica Elenă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.