Austria ar putea începe să impună verificări la graniţa cu Germania ca parte a unui efort mai larg de a implementa controale mai drastice la frontieră în a doua jumătate a anului, când va prelua preşedinţia Consiliului UE, conform ministrului de Interne, Herbert Kickl, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kickl a declarat că siguranţa oamenilor este mai importantă decât eventualele perturbări aduse afacerilor sau turismului.

"În interesul protejării propriei populaţii, este logic că vom înăspri verificările”, a afirmat Kickl, membru al grupării de extremă-dreapta Partidul Libertăţii.

"De la 1 iulie este posibil să implementăm controale la graniţa cu Germania”, a adăugat el.

Kickl a recunoscut că sectoarele afacerilor şi turismului vor fi afectate de noile verificări. "Dar securitatea este o prioritate pentru oameni şi sunt dispuşi să facă sacrificii”, a afirmat el.

Ministrul austriac de de Interne susţine că este nevoie în continuare de suspendarea zonei Schengen în mare parte a Europei. "Am comunicat clar Uniunii Europene printr-o scrisoare că ne rezervăm dreptul de a controla orice graniţă în Austria, chiar şi pe cele care nu erau controlate până acum”, a spus Kickl.

Austria, Germania şi alte ţări europene au suspendat sistemul Schengen al graniţelor deschise în 2015 după ce un milion de refugiaţi au pătruns în Europa.

Săptămâna trecută, Germania a comunicat că va menţine controalele la graniţa cu Austria pentru încă şase luni, pentru a asigura securitatea şi a gestiona fluxul de migranţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.