Australia urmează să dezvolte împreună cu Statele Unite rachete de croazieră hipersonice, cu scopul de a contracare China şi Rusia, care dezvoltă armament similar, a anunţat marţi ministrul australian al Apărării Linda Reynolds, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom continua să investim în capacităţi avansate, pentru a le oferi forţelor australiene ale Apărării mai multe opţiuni de descurajare a oricărei agresiuni vizând interese australiene”, anunţă într-un comunicat Linda Reynolds.

Ea nu dezvăluie costul şi nici calendarul construirii acestor rachete.

Australia alocat anul acesta până la 6,8 miliarde de dolari unor sisteme de apărare antirachetă cu rază lungă de acţiune.

Rusia a dezvoltat anul trecut primele sale rachete hipersonice - cu capacitate nucleară -, iar potrivit unor analişti, China a dezvoltat sau este pe cale să dezvolte un sistem hipersonic - cu ogive convenţionale.

Statele Unite, care au testat în 2017 o rachetă hipersonică de tipul celei ruseşti, au ca obiectiv să desfăşoare capacităţi de luptă hipersonice până în 2025.

Această colaborare între Washington şi Canberra - tot mai îngrijorată de situaţia militară la Oceanul Pacific - este susceptibilă să alimenteze tensiuni cu China.

Australia a cerut luni Beijingului să prezinte scuze după publicarea unui montaj în care un militar australian ţine un cuţit plin de sânge la gâtul unui copil afgan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.