Autorităţile au ridicat starea de urgenţă din zona capitalei australiene Canberra, având în vedere că incendiul de vegetaţie care ameninţa oraşul este sub control, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul weekendului, un incendiu de vegetaţie s-a extins pe mai multe mii de hectare în regiunea capitalei Canberra, iar rezidenţii au fost sfătuiţi să caute adăpost deoarece era „prea târziu” să părăsească zona. 

Incendiul s-a extins pe 55.000 de hectare, iar reprezentantul Teritoriului Capitalei Australiene, Andrew Barr, a spus că ameninţarea nu a dispărut complet şi că este posibil ca eforturile pentru stingerea lui să dureze câteva săptămâni.

„Este posibil să revenim la starea de urgenţă dacă situaţia o cere”, a declarat el duminică.

Vineri, în Australian Capital Territory (ACT) a fost decretată stare de urgenţă, prima de acest fel din regiune după incendiile din 2003.

Duminică, vremea s-a ameliorat, după ce au fost înregistrate temeperaturi de 42 de grade Celsius şi vânt puternic, şi este prognozată chiar ploaie.

Incendiul izbucnit în ACT a ajuns şi în New South Wales, unde a distrus câteva case, au mai spus autorităţile.

În jurul capitalei Canberra au avut loc mai multe incendii în ultimele săptămâni. Joia trecută, aeroportul a fost închis din cauza unui incendiu care ameninţa să pătrundă în acest perimetrul. 

În New South Wales sunt încă active 70 de focare, majoritate controlate. În ultimele zile, în acest stat au fost înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Începând cu luna septembrie a anului trecut, incendiile de vegetaţie din Australia au ucis 33 de oameni şi au distrus mii de case. Peste 11 milioane de hectare de pământ au fost afectate până acum şi este raportat că 1 miliard de animale şi-au pierdut viaţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.