Audierea pentru arestarea preventivă a lui Daria Trepova, reţinută în legătură cu explozia de la o cafenea din Sankt Petersburg, Rusia, va avea loc marţi la tribunalul districtual Basmanny din Moscova, potrivit agenţiei de presă ruseşti de stat Vesti, citate de CNN. O înregistrare video publicată recent arată momentele premergătoare exploziei care l-a ucis duminică pe jurnalistul militar rus Vladen Tatarski într-o cafenea din Sankt Petersburg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Autorităţile ruse au reţinut-o pe Trepova, în vârstă de 26 de ani, susţinând că aceasta ar fi fost implicată în explozia care l-a ucis pe cunoscutul blogger militar Vladlen Tatarski într-o cafenea din Sankt Petersburg, duminică.

O înregistrare video publicată recent arată momentele premergătoare exploziei care l-a ucis duminică pe jurnalistul militar rus Vladen Tartaski într-o cafenea din Sankt Petersburg. Tatarski a murit în urma unei explozii care a străpuns cafeneaua în care apărea ca invitat al unui grup pro-război numit Cyber Front Z.

Rapoartele anterioare ale presei ruse au sugerat că Tatarsky ar fi fost ucis de un dispozitiv ascuns într-o figurină pe care o femeie i-o oferise înainte de explozie. Înregistrarea video de 25 de secunde îl arată pe Tatarski punând o statuetă care i-a fost oferită la eveniment într-o cutie, după ce i-a pasat microfonul unui alt bărbat. El pune statueta înapoi în cutie şi apoi o acoperă cu ceea ce pare a fi un ambalaj de hârtie. În momentul în care apasă pe hârtie, se produce o explozie.

În ultimele două secunde ale videoclipului, Tatarski este pixelat, dar restul scenei nu este pixelat. Cunoscutul blogger rus a fost ucis în ceea ce pare a fi un atac îndrăzneţ asupra unei figuri pro-Kremlin de profil înalt, au declarat oficialii. Autorităţile au declarat că tratează cazul ca pe o suspiciune de crimă. Cel puţin 32 de persoane au fost rănite în urma exploziei, 10 dintre acestea fiind în stare gravă, a anunţat presa de stat Ria Novosti, citând Ministerul rus al Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.