Vladimir Putin s-a declarat vineri ”total surprins” de manifestaţii care au avut loc în Georgia împotriva Kremlinului, după ce Rusia şi-a restabilit legăturile aeriene cu această ţară prooccidentală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de georgieni au manifestat săptămâna trecută, în faţa aeroportului din Tbilisi, după ce un avion de linie rus a aterizat - pentru prima oară din 2019 - în această fostă republică sovietică - pe fundalul ofensivei în Ucraina a Rusiei, pe care Occidentul încearcă să o izoleze.

”Sincer, am fost total surprins de această reacţie”, a tunat liderul de la Kremlin în cursul unei reuniuni cu oamenide afaceri.

”Credeam că toată lumea va spune «ei, bine, mulţumim, este bine». Dar nu, a avut loc un tapaj complet de neînţeles în această problemă”, a continuat Vladimir Putin în faţa camerelor de luat vederi.

”Când mă uit la asta de aici, mă gândesc: «au înnebunit, ceea ce se petrece acolo nu este clar»”, a tunat el.

Rusia a purtat un război-fulger sângeros, în august 2008, în Georgia, iar sentimentul antirus este profund ancorat în această ţară.

În urma unor manifestaţii împotriva Moscovei la Tbilisi, Rusia a interzis, în 2019, legăturile aeriene cu Georgia

Însă, într-un mod neaşteptat, Putin a ridicat luna aceasta această interdicţie şi a dat undă verde introducerii unui regim fără vize pe o perioadă de 90 de zile cetăţenilor georgieni care vin în Rusia.

”CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎNĂUNTRUL ŢĂRII NU NE PRIVEŞTE”

Şeful statului rus a declaart vineri că a înţeles că liderii georgieni au cerut ”în mai multe rînduri” Rusiei să ridice interzicerea acestor zboruri şi această nouă politică a vizelor.

El a dat asigurări că Moscova nu se va amesteca în afacerile interne ale Georgiei.

”Ceea ce se întâmplă înăuntrul ţării nu ne priveşte”, a declarat el.

Putin a adăugat că poporul georgian ar trebui să-şi aleagă singur calea.

Manifestanţi au agitat, săptămâna trecută, la Tbilisi, pancarte pe care se putea citi ”Nu sunteţi bineveniţi” şi ”Rusia este un stat terorist”.

Autorităţile georgiene sunt acuzate de faptul că cooperează în secret cu Kremlinul, după ani de tensiuni, iar Guvernul georgian insistă asupra faptului că este necesar să menţină relaţii economice cu Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.