Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să revină în ţară, la data de 18 august 2019, dinspre Bulgaria, Grecia sau Turcia că există premisele ca, duminică, la punctul de frontieră Ruse, să se creeze coloane mari de autoturisme şi autocare, fapt ce va duce la creşterea timpilor de aşteptare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, la solicitarea autorităţilor bulgare vamale, se recomandă ca turiştii români care aleg să revină în ţară prin PCTF Ruse - Giurgiu să pregătească suma exactă pentru taxa de pod, şi anume 4 (patru) leva sau 2 (doi) euro, în acest mod putând fi scurtat considerabil timpul de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi, bonuri fiscale.

”Lipsa sau expirarea termenului de valabilitate a vignetei electronice BG pentru autovehiculele înmatriculate în România, la ieşirea către România, poate duce la blocarea unei artere de taxare pentru cel puţin 10-20 de minute, având în vedere că persoana contravenientă va trebui să achite taxa compensatorie şi să obţină documentele justificative. Recomandăm ca turiştii români să se asigure că au achitat taxa pentru vigneta electronică BG şi că este valabilă”, a transmis MAE.

Sursa citată precizează că cetăţenii români pot folosi şi celelalte puncte de trecere a frontierei bulgaro - române, precum: Kardam - Negru Vodă, Durankulak - Vama Veche, Kainardja -  Lipniţa, Dobromir -  Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcţionare 08:00-20:00, masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t), Silistra – Ostrov, Oryahovo – Bechet (ferry) – cu program de funcţionare 06:00 – 24:00, Nikopol - Turnu Măgurele (ferry) şi Svishtov -  Zimnicea (ferry) – ultimele două puncte cu program de funcţionare 08:00-20:00.

”Direcţia Regională a Poliţiei de Frontieră, Direcţia Teritorială Vamală a Dunării, responsabilă cu colectarea taxelor de pod la PCTF Ruse şi Direcţia Regională a Poliţiei Naţionale, vor întreprinde măsurile necesare prevenirii formării de coloane de autovehicule şi aglomerării punctului de frontieră Ruse şi a zonei adiacente acestuia, manifestând o atenţie deosebită pentru fluidizarea, pe cât posibil, a circulaţiei de autoturisme şi autocare”, a mai transmis MAE.

Potrivit Ministerului, acest lucru va putea duce la oprirea temporară a traficului greu şi operarea în condiţii de urgenţă a traficului uşor.

Se recomandă firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri care tranzitează în această perioadă teritoriul bulgar să ia măsurile adecvate în vederea organizării eficiente a itinerariilor de deplasare şi stabilirii programului de lucru al şoferilor.
Se pot obţine informaţii privind condiţiile de achiziţionare a e-vignetei BG prin intermediul site-ului https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.