Tancuri israeliene au atacat duminică poziţii Hamas în Fâşia Gaza, a anunţat armata, în urma unei multiplicări a lansării unor baloane incendiare din enclava palestiniană către Israel, în pofida unor eforturi de mediere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacuri aeriene cu dispozitive incendiare au avut loc asupra sudului Israelului, a anunţat într-un comunicat armata.

”Ca răspuns (...), tancuri au lovit poziţii militare aparţinând Hamasului” în sudul Fâşiei Gaza, precizează armata.

Nicio victimă nu a fost semnalată imediat.

Hamasul şi-a multiplicat, de la 6 august, lansarea de baloane incendiare şi tirurile de rachetă către Israel, iar armata israeliană efectuează aproape în fiecare noapte atacuri aeriene ca represalii în Fâşia Gaza.

Dispozitivele incendiare au declanşat peste 400 de incendii în sudul Israelului, potrivit unui bilanţ al pompierilor.

Hamasul şi Israelul, care au purtat trei războaie, în 2008, 2012 şi 2014, au ajuns anul trecut la un armistiţiu, încheiat prin intermediul ONU, Egiptului şi Qatarului.

Acordul prevede un ajutor financiar în valoare de 30 de milioane de dolari pe lună din partea Qatarului, dar şi o serie de măsuri economice, în vederea reducerii sărăciei şi stabilizării acestui teritoriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.