Drone ruse de tip Shahed-136 au lovit regiunea ucraineană Odesa, în noaptea de marţi spre miercuri - fără să facă victime -, doborâte de către armata ucraineană, anunţă autorităţile militare locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mulţumită muncii cu succes a forţelor noastre ale apărării, majoritatea dronelor inamice a fost distrusă, dar, din nefericire, o clădire publică a fost atinsă!”, anunţă miercuri într-un comunicat Administraţia Militară a districtului Odesa, care precizează că imediat nu se înregistra nicio victimă.

Măsuri au fost luate în vederea opririi unor incendii cauzate de aceste atacuri, iar Serviciile de de Urgenţă de Stat au fost desfăşurate, potrivit aceleiaşi surse.

Armata ucraineană anunţă, în briefingul său zilnic, că a doborât marţi zece drone inamice.

Ea precizează că a fost vorba despre două drone de recunoaştere de tip ”Orlan-10” şi de opt drone de luătă de tip ”Shahed-136” şi ”Lancet”.

Dronele de tip Shahed-136 sunt fabricate în Iran şi pot transporta o încărcătură explozivă de 35 până la 50 de kilograme.

Ele sunt folosite cu regularitate de către forţe ruse împotriva Ucrainei.

”În cursul zilei trecute, inamicul a lansat patru rachete şi a (efectuat) 60 de atacuri aeriene”, soldate cu răniţi în rândul populaţiei civile, anunţă armata ucraineană.

Odesa era o destinaţie de vacanţă privilegiată a multor ucraineni şi ruşi înaintea invaziei Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie 2022.

De la începutul războiului, Odesa a fost bombardată în mai multe rânduri de către forţele ruse.

În ianuarie, UNESCO a înscris centrul istoric al Odesei pe lista Patrimoniului Mondial în pericol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.