Israelul a lansat atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza în noaptea de miercuri spre joi, la câteva ore după ce a interceptat o rachetă trasă de pe acest teritoriu palestinian, potrivit jurnaliştilor AFP şi martorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe rachete palestiniene noi au fost lansate după aceste atacuri, iar în jurul orei 03.15 (01.15 GMT) s-au auzit noi explozii şi zgomot de avioane din oraşul Gaza, unde sufla un vânt puternic.

Într-o declaraţie emisă la ora 02.41 (00.41 GMT), armata israeliană a confirmat că este „în proces de a lovi Fâşia Gaza”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Potrivit surselor de securitate locale şi a martorilor, primele atacuri (cel puţin şapte) au lovit un centru de antrenament al Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, în tabăra de refugiaţi al-Maghazi (centrul Fâşiei Gaza). 

Un reporter AFP a văzut două rachete trase către Israel din Fâşia Gaza după aceste atacuri, iar martorii au vorbit despre mai multe rachete lansate din diferite locaţii din acest microteritoriu de 2,3 milioane de locuitori aflat sub blocada israeliană de când Hamas a preluat puterea acolo în 2007.

Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP), un grup armat palestinian laic, a susţinut că a efectuat „un baraj de rachete [...] ca răspuns la agresiunea sionistă asupra Fâşiei Gaza”, printre altele.

Pe partea israeliană, sirenele de avertizare au sunat în Sderot, un oraş din sudul Israelului, lângă Fâşia Gaza, potrivit armatei.

Potrivit surselor locale de securitate, a doua rundă de atacuri aeriene israeliene a vizat un centru de antrenament al Brigăzii al-Qassa la sud-vest de oraşul Gaza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.