Mai multe atacuri aeriene au avut loc vineri dimineaţă în regiunea Idlib, în ziua în care preşedinţii Iranului, Rusiei şi Turciei se întâlnesc la Teheran pentru a discuta soarta enclavei din Siria, informează Reuters care citează Syrian Observatory for Human Rights.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia a transmis că mai multe atacuri aeriene au vizat partea de sud a Idlib, vineri dimineaţă.

Preşedinţii Iranului, Rusiei şi Turciei se întâlnesc vineri la Teheran după ce facţiunile rivale din provincia controlată de rebeli se pregătesc de ceea ce ar putea fi ultima mare luptă din conflictul sirian.

Forţele guvernului sirian, susţinute de Rusia, se pregătesc de o ofensivă asupra insurgenţilor, iar Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat că un astfel de asalt ar putea duce la o catastrofă umanitară.

Cei trei lideri vor căuta să îşi protejeze propriile interese după ce au investit masiv militar şi diplomatic în Siria.

„Lupta pentru idlib va fi ultima mare bătălie”, a spus Hilal Khashan, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Americană din Beirut. 

ONU a transmis că aproximativ jumătate dintre cele 3 milioane de oameni care trăiesc în zona de nord-vest controlată de rebeli au fost evacuaţi. Este estimat că în regiune se află circa 10.000 de jihadişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.