Adeptul supremaţiei albilor Brenton Tarrant, care a ucis 51 de persoane în două moschei neozeelandeze în 2019, a făcut apel împotriva condamnării sale la închisoare pe viaţă, declară marţi un oficial judiciar AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brenton Tarrant a folosit în martie 2019 un adevărat arsenal de arme semiautomate, a împuşcat cu sânge rece credincioşi care asistau la rugăciunea de vinerea în două moschei la Christchurch, în sudul Noii Zeelande, şi a difuzat imagini din timpul atacului în direct pe reţele de scializare.

Victimele sale au fost toate musulmane, inclusiv copii, femei şi bătrâni.

El a fost condamnat în august 2020 la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate - o premieră în Noua Zeelnadă -, după ce a pledat vinovat de 51 de crime, 40 de tentative de omor şi de un act terorist.

”Un apel împotriva condamnărilor şi sentinţei a fost depus”, a anunţat marţi Liz Kennedy, o purtătoare de cuvânt a biroului judecătorului.

La anunţarea sentinţei, judecătorul Cameron Mander anunţa că îl condamnă pe criminal la ”cea mai gravă pedeapsă posibilă” cu privire la fapte ”inumane”.

”Crimele dumneavoastră sunt atât de crude, încât, chiar dacă sunteţi încarcerat până când veţi muri, acest lucru nu va satisface nevoile sancţiunilor”, declara judecătorul.

Un avocat al lui Brenton Tarrant, Tony Ellis, susţine că clientul şi-a recunoscut faptele sub constrângere şi că a ”decis că soluţia cea mai simplă era să pledeze vinovat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.