Autorităţile americane sunt în alertă şi caută cel puţin un atacator care a ucis opt persoane din aceeaşi familie, vineri, într-o zonă rurală din Ohio, relatează Associated Press, care anunţă că trei copii mici au fost lăsaţi în viaţă de criminal sau criminali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şapte adulţi şi un băiat de 16 ani au fost executaţi în patru case diferite din comitatul Pike. Printre victime se numără mama unei fetiţe de patru zile, care dormea în pat cu aceasta. Bebeluşul nu a fost rănit.

Autorităţile nu au dat publicităţii numele victimelor, dar au precizat că fac parte din familia Rhoden.

Anchetatorii au atras atenţia că niciuna dintre morţi nu pare să fi fost sinucidere, aşa că atacatorul este, probabil, încă în libertate. Poliţia a avertizat populaţia că este vorba de un criminal înarmat şi periculos şi a cerut tuturor membrilor familiei Rhoden să ia măsuri de precauţie.

“Este o problemă de siguranţă publică, în special pentru familia Rhoden”, a declarat procurorul general din comitatul Pike, Mike DeWine.

Ofiţerii au interogat peste 30 de persoane în acest dosar, dar printre ele nu s-a aflat nicio persoană de interes.

Şeriful Charles Reader a anunţat că autorităţile s-au întâlnit în noaptea de vineri spre sâmbătă cu peste 100 de rude şi prieteni ai familiei îndoliate, într-o biserică din zonă.

Deocamdată nu este clar motivul atacului, iar autorităţile nu au precizat câte sau ce fel de arme au fost folosite şi nici dacă ceva lipseşte din casele unde au avut loc crimele.

Potrivit informaţiilor disponibile, primele trei case unde au fost descoperite cadavre se află pe o rază de câţiva kilometri, într-o zonă slab populată, în timp ce al optulea trup neinsufleţit a fost găsit într-o locuinţă aflată mai departe.

Guvernatorul John Kasich, care face campanie în Connecticut pentru alegeri prezidenţiale, a anunţat că biroul său monitorizează îndeaproape situaţia şi operaţiunile de căutare a criminalului sau criminalilor. “Îi vom găsi, îi vom prinde şi îi vom aduce în faţa justiţiei”, a subliniat el.

Comitatul Pike, aflat la circa 130 de kilometric est de Cincinnati, are o populaţie de 28.000 de oameni, dintre care peste 25% trăiesc în sărăcie. În zonă se află un fost centru de tratare a uraniului dezafectat, ce a funcţionat în timpul Războiului Rece.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.