Cel puţin 23 de persoane au fost ucise, iar alte 28 rănite într-un atac rusesc asupra unui convoi de civili în apropiere de Zaporojie, a declarat Oleksandr Striuk, guvernatorul administraţiei regionale din Zaporojie, pe contul de Telegram, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există morţi şi răniţi. Salvatorii, medicii şi toate serviciile relevante se află în prezent la faţa locului”, a declarat Striul.

De asemenea, Serghii Haidai, guvernatorul administraţiei regionale din Lugansk, a anunţat  incidentul, spunând că ”lângă Zaporojie, ruşii au tras cu rachete asupra unui convoi care se îndrepta către teritoriul ocupat. De menţionat că a fost planificată plecarea a 34 de vehicule cu locuitori din regiunea Lugansk. Informaţiile mai detaliate despre victime sunt în curs de clarificare”.

Imaginile postate pe reţelele sociale au arătat o scenă îngrozitoare cu morţi şi răniţi zăcând pe şosea, iar convoiul ar fi fost lovit de mai mult de douăsprezece ori.

Într-un videoclip, realizat dintr-o clădire din apropiere, o femeie poate fi auzită repetând printre lacrimi: ”Acolo zac oameni morţi”.

Cel puţin o groapă a putut fi observată în alte imagini care ilustrează maşini distruse în explozia produsă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.