Cel puţin trei bombe au explodat, duminică seară, în exteriorul unei închisori din oraşul afgan Jalalabad, atac soldat cu cel puţin un deces şi cu 24 de persoane rănite, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sohrab Qaderi, oficial din Jalalabad, a declarat că o explozia puternică a unei maşini a fost urmată de cel puţin alte două explozii mai mici, iar apoi poliţiştii s-au luptat cu atacatori în exteriorul închisorii.

Zaher Adel, purtător de cuvânt al spitalului din oraş, a spus, potrviti AFP, că un civil a murit şi 24 de persoane au fost transportate la spital.

Atacatorii, deghizaţi în oameni de pază, au reuşit să intre în închisoare. 12 deţinuţi au fost prinşi în timp ce încercau să evadeze.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat că grupul islamist nu este responsabil de acest atac.

În a treia zi de armistiţiu între talibani şi guvernul afgan, sute de prizonieri talibani au fost eliberaţi în tentativa de a se motiva negocierile pentru pace în ţară.

Preşedintele Ashraf Ghani şi talibanii au afirmat că negocierile ar putea începe imediat după sărbătoarea Eid al-Adh.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.