Ruşii au lovit miercuri dimineaţă infrastructura energetică şi de transport din regiunile Odesa şi Mîkolaiv, atacul rănind doi lucrători ai unei companii de transport şi provocând pene de curent, relatează Ukrainskaia Pravda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ruşii au lovit toată dimineaţa infrastructura energetică a oraşului. Evaluăm amploarea pagubelor la instalaţia electrică. De asemenea, au avut de suferit o casă privată şi mai multe maşini. Se ştie că există o victimă", a transmis primarul oraşului Odesa, Ghennadi Truhanov

Oleg Kiper, guvernatorul regiunii, a anunţat ulterior că sunt două victime, ambii angajaţi ai unei companii de transport. "Mai întâi ruşii au lansat drone de atac, infrastructura energetică a fost din nou în vizor. Forţele noastre de apărare aeriană au distrus două drone Shahed. În zori, în jurul orei 5:30, teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa cu rachete balistice. În ziua eliberării Odesei de invadatorii fascişti, ruşii au lovit obiectele de infrastructură critică şi de transport şi logistică", a declarat Kiper.

La rândul lor, forţele de apărare din sud au anunţat că două drone Shahed inamice au fost doborâte deasupra regiunii Odesa şi alte 12 deasupra regiunii Mîkolaiv. A fost lovită o instalaţie energetică din regiunea Mîkolaiv, ceea ce a provocat un incendiu. Şeful administraţiei regionale din Mîkokaiv, Vitali Kim, a declarat că, din cauza loviturii asupra sectorului energetic, s-a procedat la întreruperi de curent de urgenţă timp de câteva ore. De asemenea, ruşii au lovit cu artileria zona de apă a comunei Oceakov din Mîkolaiv, a precizat Kim. Nu există victime.

Rusia a lansat în total 17 drone de atac şi mai multe rachete care vizau sudul Ucrainei, au declarat miercuri oficialii ucraineni, apărarea ţării doborând 14 dintre drone şi două rachete aeriene ghidate. Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mîkola Oleşciuk, a declarat miercuri, pe Telegram, că Rusia a lansat, de asemenea, două rachete de croazieră Iskander-K şi o rachetă balistică Iskander-M, dar nu a precizat ce s-a întâmplat cu aceste arme. Două rachete aeriene ghidate Kh-59 pe care Rusia le-a lansat spre portul Odesa de la Marea Neagră au fost distruse, a declarat Oleşciuk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.