Un atac era în curs miercuri dimineaţa la principalul Spital Militar din Kabul, care are 400 de paturi, au declarat surse oficiale pentru AFP, precizând că atacatorii erau baricadaţi în interior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Spitalul Sardar Daud Khan este atacat, ştim că mai mulţi atacatori au intrat înăuntru”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului Apărării, generalul Daulat Waziri.

O explozie a avut loc în centrul capitalei, iar bărbaţi înarmaţi au atacat spitalul, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Spitalul militar se află în apropierea altor două spitale civile, în zona Wazir Akbar Khan, unde sunt sediile mai multor ambasade, bine păzite.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Sediq Sediqqi a declarat că atacul era în curs, fără să ofere alte detalii.

Era neclar imediat câte persoane ar fi fost ucise sau rănite.

Lotfullah Najafizada, şeful celui mai important post afgan de televiziune, Tolo, a scris într-un mesaj postat pe Twitter că explozia a avut loc în cel mai mare spital militar din Kabul.

Se auzeau focuri de armă, a adăugat el, iar armata a înconjurat zona.

Un membru al personalului spitalului a scris într-un mesaj postat pe Facebook ”atacatorii sunt înăuntrul spitalului, rugaţi-vă pentru noi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.