Ambasada Iranului la Atena a fost ţinta unui atac cu coctail Molotov, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fără pagube, potrivit Athens News Agency (ANA), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două persoane care circulau pe o motocicletă, cu faţa acoperită, au aruncat duminică, în jurul orei locală 1.00 (şi roa României), un coctail Molotov, care a explodat pe zidul sediului amabsadei, a anunţat poliţia, citată de ANA.

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat sâmnbătă seara în Piaţa Syntagma, în centrul Atenei, în semn de protest faţă de reprimarea în Iran a manifestaţiilor declanşate de moartea lui Mahsa Amini, arestată la Teheran de Poliţia Moravurilor.

Femei iraniene şi-au tăiat părul, într-un gest de solidaritate faţă de Mahsa Amini şi au agitat pancarte cu sloganul ”Spuneţi-i numele!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.