Un bărbat a fost arestat duminică, la Moscova, după ce a înjunghiat două persoane într-o biserică ortodoxă din nord-estul capitalei ruse, au anunţat autorităţile care nu au precizat pentru moment dacă a fost vorba despre un atac cu caracter terorist, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poliţia a arestat un bărbat în vârstă de 26 de ani, rezident în regiunea Lipetsk (sudul Moscovei), care a intrat în biserică din strada Bakuninskaia, în dimineaţa zilei de 16 februarie, şi a rănit două persoane cu un cuţit", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Irina Volk, citată de agenţiile de presă ruseşti.  

Răniţii au fost preluaţi de medici, a precizat ea. Potrivit acesteia, motivele atacului sunt pentru moment necunoscute. 

Conform postului de televiziune Ren-TV, bărbatul a intrat în biserică în timpul slujbei şi a fost imobilizat de enoriaşi.

Kirill Sladkoov, preot în biserica unde a avut loc atacul, a explicat că bărbatul purta ochelari, mănuşi de cauciuc, o cagulă şi căşti la care asculta muzică. 

"Am mers către el pentru a vedea ce s-a întâmplat şi pentru a-l calma. În acel moment, a scos un cuţit şi l-a lovit pe asistentul meu. După asta, toţi asistenţii mei prezenţi au încercat să-l oprească şi el l-a lovit de două ori pe un alt coleg", a declarat preotul pentru Ren-TV.          

Rusia a cunoscut în ultimii ani rare atacuri de cuţit în plină stradă, unele revendicate de gruparea jihadistă Stat islamic, fără ca autorităţile să includă oficial în anchetă terorismul.       

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.