Crimeea este ţinta unui atac cibernetic ”fără precedent”, anunţă vineri un oficial rus, la câteva ore după un atac ucrainean care a avariat sediul Flotei ruse la marea Neagră, în peninsula anexată de Moscova în 2014, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atac cibernetic fără precedent împotriva furnizorilor de acces la Internet în Crimeea”, anunţă într-o postare pe telegram un consilier al guvernatorului instalat de Rusia în peninsulă, Oleg Kriuciko.

El nu precizează dacă acest atac informatic are o legătură direcră cu atacul cu rachetă.

”Suntem pe cale să reparăm penele de Internet din peninsulă”, anunţă consilierul lui Serghei Aksionov.

CARTIERUL GENERAL AL FLOTEI RUSE, ÎN FLĂCĂRI DUPĂ UN ATAC, UN MILITAR UCIS, ANUNŢĂ MOSOCOVA

Cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră, situat la Sevastopol. în Peninsula ucraineamă Crimeea anexată, a luat foc după ce a fost atins vineri într-un atac ucrainean, a anunţat ocupaţia rusă.

Un militar a fost ucis în acest atac.

”Cinci rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană. Clădirea istorică a cartierului general al Flotei la Marea Neagră a fost avariat în atac”, anunţă înttr-un comunicat postat pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

”Potrivit informaţiilor disponibile, un militar a fost ucis”, anunţă ministerul.

”Lupta împotriva incendiului de la cartierul general al Flotei continuă”, a anunţat pe Telegram conducătorul districtului administrativ al Sevastopolului, Mihail Razvojaiev.

Guvernatoul rus al Crimeei, Serghei Aksionov, a anunţat că ”rachete de croazieră” au fost doborâte deasupra Peninsulei Crimeea.

”POSIBIL” NOU ATAC LA SEVATOPOL

Autorităţile ruse din Crimeea anexată au anunţat vineri că se teme de un al doilea atac cu rachetă la Sevastopol, la câteva minute după ce au anunţat că cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră a fost lovit.

”Un nou atac este posibil. Nu veniţi în centrul oraşului, rămâneţi în interiorul clădirilor. Cei care vă aflaţi la cartierul general al Flotei, în cazul (pornirii) sirebelor, mergeţi în adposturi”, a scris pe Telegram guvernatorul instalat de Moscova la Sevastopol, Mihail Razvojaiev, după anexarea peninsulei ucrainene în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.