Talibanii au anunţat un armistiţiu de trei zile - începând de vineri - în Afganistan, cu sărbătorii musulmane ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Adha, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru ca poporul nostru să poată petrece trei zile de Eid (al-Adha) în încredere şi bucurie, toţi combatanţii au primit instrucţiunea să nu desfăşoare nicio operaţiune”, a anuţat marţi pe Twitter un purtător de cuvţnt taliban, Zabihullah Mujahid.

Însă, în cazul în care talibanii sunt atacaţi de către forţele guvernametale afgane, vor răspunde atacurilor, a avertizat el.

Violenţele au crescut în intensitate în ultimele săptămâni în Afganistan, în contextul în care un schimb de deţinuţi între Guvernul afgan şi talibani se împotmoleşte.

Statele Unite şi-au exprimat marţi satisfacţia faţă de un nou acord cu priviren la un armistiţiu între Guvernul afgan şi talibani şi speranţa unei începeri rapide a negocierilor interafgane, relatează AFP.

”Salut anunţarea unui armistiţiu” la începutul Eid al-Adha, vineri, a declarat un oficial american de rang înalt la Kabul, Ross Wilson.

”Sper că cele două părţi îşi vor îndeplini angajamentele şi că vor începe rapid negocieri interafgane”, a scris el pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.