Forţele ucrainene din afara oraşului Bahmut reuşesc să ţină la distanţă unităţile ruse, astfel încât muniţia, alimente, echipamente şi medicamente să poată fi livrate apărătorilor, a anunţat sâmbătă armata, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cea mai recentă afirmaţie, că a provocat pierderi grele ruşilor, Kievul a spus că trupele sale au ucis 193 de ruşi şi au rănit alţi 199, în timpul luptelor de vineri.

Rusia a făcut din capturarea Bahmutului o prioritate în strategia sa de a prelua controlul asupra regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei.

Oraşul a fost în mare parte distrus în luni de zile de lupte, Rusia lansând atacuri repetate.

"Reuşim să livrăm muniţiile, alimentele, echipamentele şi medicamentele necesare către Bahmut. De asemenea, reuşim să ne scoatem răniţii din oraş", a declarat purtătorul de cuvânt militar Serhi Cerevati pentru canalul de televiziune ICTV.

El a spus că cercetaşii ucraineni şi tirurile de contra-artilerie ajută la menţinerea deschise a unor drumuri către oraş. Pe lângă faptul că au provocat pierderi grele, forţele pro-Kiev au doborât două drone ruseşti şi au distrus cinci depozite de muniţii inamice vineri, a adăugat el.

Reuters nu a putut verifica în mod independent afirmaţiile.

Duminica trecută, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că forţele ruse au înregistrat peste 1.100 de morţi în mai puţin de o săptămână de lupte în şi în jurul oraşului Bahmut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.