Armata ucraineană a anunţat că i-a respins pe ruşi ”3-8 kilometri” pe malul de est al Niprului, ocupat de armata rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este prima estimare în cifre a înaintării trupelor Kievului în această zonă, după mai multe luni ale unei contraofensive dezamăgitoare.

”Cifrele preliminare variază între trei şi opt kilometri, în funcţie de specificităţi, geografie şi topologia malului stâng” al fluviului, a anunţat în weekend, la televiziunea ucraineană, o purtătoare de cuvânt a armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk.

Ea nu a precizat, însă, dacă forţele ucrainene deţin controlul complet al acestei zone şi nici dacă armata rusă s-a retras din ea.

În cazul în care această înaintare se confirmă, ar fi vorba despre cea mai mare înaintare a armatei ucrainene împotriva ruşilor de mai multe luni.

O contraofensivă ucraineană mult aşteptată de Kiev şi de către aliaţii săi din Occident, lansată în iunie, a eşuat.

Ea a permis armatei ucrainene să recucerească doar o mână de sate în sudul şi estul Ucrainei.

Ultimul succes important revendicat de către Ucraina în contraofensiva sa a fost recucerirea satului Robotîne, în august, în regiunea Zaporojie (sud).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.