Forţele ruse şi-au intensificat atacurile în estul Ucrainei folosind cu precădere sisteme de rachete cu lansare multiplă, în special în regiunea Doneţk, a anunţat armata ucraineană, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul Major al armatei ucrainene a anunţat că miercuri au fost înregistrate 80 de astfel de atacuri, în timp ce joi „inamicul a efectuat patru atacuri cu rachete şi 28 de atacuri aeriene şi a tras de peste 45 de ori cu lansatoarele multiple".

Joi, generalul-locotenent Valeri Zalujni, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, i-a spus generalului NATO Christopher Cavoli, comandantul suprem al NATO în Europa, că inamicul şi-a triplat intensitatea ostilităţilor în anumite zone ale frontului cu până la 80 de atacuri zilnice. Zalujni a precizat însă că trupele ucrainene îşi menţin liniile de apărare.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Statul Major General a declarat că zonele recent eliberate din regiunile Harkov şi Luhansk sunt supuse tirurilor de artilerie şi mortiere, iar liniile de front din jurul oraşului Bahmut din Doneţk sunt, de asemenea, active. De asemenea, tiruri de artilerie şi mortiere au vizat peste 25 de aşezări de-a lungul liniilor de front din sud, a precizat Statul Major General. 

Statul Major General al armatei ucrainene spune, de asemenea, că a depistat „o mişcare intensificată de camioane şi maşini pe drumurile din regiunea Herson”, care ar fi încărcate cu cu bunuri furate.

Jafuri „semnificative” au loc în Berislav şi în aşezările din apropiere, inclusiv la întreprinderile de întreţinere a reţelei electrice, susţine armata ucraineană.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.