Armata americană a anunţat că a doborât o rachetă de croazieră lansată din Yemen şi care viza un distrugător american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, în jurul orei locale 16.45 (13.45 GMT), "o rachetă de croazieră anti-navă (a fost) trasă din zone (controlate de) militanţi Houthi susţinuţi de Iran în direcţia USS Laboon", un distrugător american, a precizat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), adăugând că nu s-au înregistrat răniţi sau pagube.

Anterior, duminică, rebelii Houthi s-au plâns că avioanele americane au fost observate zburând în apropierea spaţiului aerian yemenit şi a zonelor de coastă.

Purtătorul de cuvânt al Houthi, Mohammed Abdulsalam, a descris activitatea avioanelor "inamice" ca fiind o încălcare flagrantă a suveranităţii naţionale.

Criza de la Marea Roşie a sporit anxietatea cu privire la un conflict mai amplu în Orientul Mijlociu, dincolo de Gaza, pe care Israelul o reduce la ruine în ceea ce spune că este o campanie de anihilare a grupului militant palestinian Hamas, care conduce fâşia şi care, la fel ca Houthi, este sprijinit de Teheran.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.