Armata siriană a anunţat că rebelii au părăsit regiunea Ghouta de Est şi s-au îndreptat către zona de nord a ţării, conform presei de stat, care face referire la un comunicat emis de armată, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Toţi teroriştii au părăsit oraşul Douma, ultimul bastion al lor din Ghouta de Est”, se arată în comunicat.

Duminică, gruparea rebelă Jaish al-Islam, care controla oraşul, a ajuns la un acord cu guvernul sirian şi Rusia pentru a părăsi oraşul la scurt timp după ce un atac chimic de pe 7 aprilie a ucis zeci de civili.

Autobuze care transportau rebelii şi familiile lor dar şi civili care nu au mai dorit să rămână în Douma au plecat din oraş în ultimele zile îndreptându-se spre zone controlate de opoziţie din nordul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia.

Forţele guvernamentale au lansat ofensiva asupra Ghoutei de Est în februarie, susţinute de Rusia.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţie de monitorizare britanică, a comunicat că peste 1.600 de civili au murit în urma ofensivei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.